Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Hjälp UB komplettera samlingarna

Desiderata är latin och betyder önskemål. Universitetsbiblioteket i Lund har en s.k. desiderata-förteckning över böcker och tidskrifter som saknas i samlingarna och som vi därför önskar förvärva.

Publikationerna saknas av olika anledningar. Kanske har de inte levererats från tryckerier och utgivare - enligt lag ska i princip allt som trycks i Sverige eller ges ut av svenska förlag skickas till UB. Kanske är de av någon anledning förkomna.

Vill du skänka en publikation kan du titta i desiderata-förteckningen. Här hittar du böcker och tidskrifter som anges som förkomna eller saknade i vår lokala biblioteksdatabas Lovisa.

Om du vill bidra till UB:s samlingar ber vi dig tänka på att publikationen ska vara i gott skick och att det är viktigt att det rör sig om den efterfrågade upplagan. Vi kan tyvärr inte återsända tryck som av någon orsak inte införlivas i samlingarna.

Kom till UB och lämna din gåva eller skicka den till Universitetsbiblioteket, Desiderata, Box 3, 221 00 Lund.

På UB är vi mycket tacksamma för att du hjälper oss att komplettera samlingarna. Ditt bidrag kommer att bli en del av vårt gemensamma kulturarv.

Sidansvarig:

Kontakt

info [at] ub [dot] lu [dot] se

046-222 91 90

Desiderata-förteckningen