Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Universitetsbiblioteket under corona

Universitetsbiblioteket öppnar upp studieplatser och grupprum under oktober. Fortsätt att hålla avstånd och undvik trängsel. Ta ansvar och stanna hemma när du har symptom som feber, snuva eller hosta. Hör gärna av dig till oss om du har frågor.

This page in English

Återgång till campus

Universitetet genomför en stegvis och ordnad anpassning till en verksamhet utan begränsningar av coronapandemin. 

Läs universitetets information om coronaviruset

Våra studieplatser 

Universitetsbiblioteket öppnar stegvis upp studieplatser och grupprum under oktober månad. Fortsätt att hålla avstånd och undvik trängsel.

Läs mer om våra studieplatser

Om det är svårt att låna böcker

Du kan skicka ett ombud för att hämta dina beställda böcker. Böcker kan lånas över disk om personen visar upp ditt lånekort och din legitimation och sin egen legitimation.

Om det är svårt att lämna tillbaka böcker

Kolla hur länge du har dina böcker. Vi tillämpar automatiska förnyelser av lån om ingen annan reserverar boken.

Logga in och kontrollera dina lånetider i LUBcat

Lämna tillbaka dina lån i tid och undvik förseningsavgift!

Vi tar ut förseningsavgift från den 15 september. Kom därför ihåg att lämna tillbaka böcker i tid.

Så här kan du lämna tillbaka böcker

Du kan lämna tillbaka böcker på alla bibliotek som tillhör Lunds universitet.

Du kan lämna tillbaka böcker via vårt bokinkast. Bokinkastet finns på husets västra sida.

Du kan också skicka böcker till oss via post. Adressen är Universitetsbiblioteket, Box 3, 221 00 Lund.

Tillsammans kan vi minska smittspridningen

Var rädd om dig själv och andra och stanna hemma när du har feber, snuva eller hosta. Använd gärna digitala resurser när du inte kan besöka oss. 

Använd digitala resurser 

  • LUBsearch – Sök elektroniska resurser i LUBsearch. Är du utanför campus loggar du in med ditt studentkonto eller Lucat-konto för att komma åt fulltexter.
  • LUBcat – Sök litteratur, reservera och beställ i LUBcat. Material som är tillgängligt för beställning har beställningsknapp. Finns det inte en beställningsknapp kan du inte beställa materialet. 
  • Katalog -1957 – Sök äldre böcker i Katalog -1957.
  • Hitta – På webbsidan hittar du alla våra söktjänster, databaser och andra verktyg som kan vara till hjälp när du söker information.
  • Svenska dagstidningar – Sök och läs svenska dagstidningar äldre än 115 år. 
  • Lubito – Beställ skannade artiklar via Lubito.
  • Alvin – I Alvin kan du söka digitalt kulturarvsmaterial som handskrifter, personarkiv, bilder, kartor och äldre tryck.
  • Digitala samlingar – Via webbsidan kan du utforska ett urval av digitaliserade samlingar ordnade i kategorier, ämnen och vetenskapliga discipliner.
  • Guide till specialsamlingarna  – I guiden har vi tagit fram exempel på material i Universitetsbibliotekets specialsamlingar och ordnat det under inspirerande teman. 

Kontakta oss gärna

Har du frågor chatta, mejla eller ring oss. Kika gärna i vår FAQ först. Kanske hittar du svaret på din fråga där.