Vi byter bibliotekssystem i juni

Biblioteken vid Lunds universitet byter bibliotekssystem. Den 7 juni stänger vi vårt nuvarande bibliotekssystem Lovisa. Under tiden fram tills dess att vi har vårt nya system LUBcat igång så kan du inte låna eller beställa fram böcker på UB. Vi beräknar att LUBcat är igång till midsommar.

Under tiden vi byter bibliotekssystem har UB öppet som vanligt, men du kan inte låna eller beställa böcker.

Behöver du böcker i juni? Låna dem i maj!

Viktiga datum och tider under systembytet

• Den 24 maj fram till kl 17 kan du göra beställningar i Lovisa från magasin, depåer och från ett bibliotek till ett annat. Därefter stänger vi beställningsknappen.
  • Den 25 maj–4 juni kan du kontakta vår informationstjänst på telefon 046-222 91 90, info [at] ub [dot] lu [dot] se (mejl) eller chatt eller besöka oss på plats om du behöver beställa fram böcker från UB:s magasin och depåer. Under denna period kan det ta längre tid för oss att hantera din beställning och vi kommer inte kunna hantera beställningar i samma omfattning som vanligt. Visst material kommer du endast kunna låna som läsesalslån. Du kan ställa dig i kö på utlånade böcker och förnya kursböcker.
  • Den 5 juni är sista dagen för avhämtning och lån på UB.
  • Den 7–21 juni kan du inte låna, beställa och köa i Lovisa eller skaffa lånekort. Du som är ny besökare och inte tillhör Lunds universitet kan inte få en personlig datorinloggning under denna tid.
  • Den 22 juni är senast det datum som LUBcat planeras kunna öppna och du kan börja låna och beställa i LUBcat.

Det här kan du göra under tiden vi byter system

• Du kan läsa böcker på plats i vår Öppna samling.
  • Du kan återlämna böcker.
  • Du kan beställa fram och läsa handskrifter och äldre tryck (–1800) i vår specialläsesal.
  • Du kan beställa fram och läsa vardagstryck i vår specialläsesal.
  • Du kan låna böcker på en del av de andra biblioteken vid Lunds universitet, men du kan inte beställa UB:s böcker för avhämtning på annat bibliotek.
    Läs mer om hur systembytet påverkar biblioteken vid Lunds universitet på bibliotekens gemensamma webbplats
  • Du som har en personlig datorinloggning kan använda våra datorer, LUBsearch och olika Internettjänster utom katalogen Lovisa.

2018-05-18
Vi byter bibliotekssystem i juni