Information till studenter och medarbetare angående coronaviruset finns på Medarbetarwebben!

- Klicka här för att dölja meddelandetInformationtillstudenterochmedarbetareangåendecoronavirusetfinnspåMedarbetarwebben!

Coronakrisen påverkar vår service till dig

Från och med den 20 mars har UB öppet vardagar kl 10−15 och stängt på helger. Från den 3 april stänger vi våra bokningsbara grupprum och begränsar antalet platser i vår Specialläsesal. Detta gör vi för att hjälpa till att förhindra smittspridning. Hjälp själv till att minska spridningen av coronaviruset och stanna hemma om du har feber, snuva eller hosta. Var rädd om dig själv och andra och använd istället våra digitala resurser.

Illustration av virus av Catrin Jakobsson.

Använd våra digitala resurser

Om du inte kan komma hit använd istället våra digitala resurser:

• Sök elektroniska resurser i LUBsearch.
  • Sök litteratur, reservera och beställ som vanligt i LUBcat.
  • Sök hittar du alla våra söktjänster, databaser och andra verktyg som kan vara till hjälp när du söker information

Öppna resurser

Det är många förlag som öppnar upp sin tillgång för att möta svårigheterna på grund av coronaviruset. Vi kommer att samla all information om de resurser som är öppna i vår ämnesguide "LUBsearch & Elektroniska resurser".

Öppna resurser under covid-19

Har du svårt att låna böcker just nu?

Du kan skicka ett ombud för att hämta dina beställda böcker. Personen behöver ditt lånekort och din pinkod för att kunna låna i bokomaten. Böcker kan också lånas över disk om personen visar upp ditt lånekort och din legitimation samt sin egen legitimation.

Har du svårt att återlämna böcker just nu?

Kolla hur länge du har dina böcker. Vi tillämpar automatiska förnyelser av lån om ingen annan reserverar boken. Du loggar in och kontrollerar dina lånetider i LUBcat.

Förseningsavgifter är tillfälligt borttagna. Detta gör vi för att minska spridningen av coronaviruset. Gamla avgifter ligger kvar, men vi tar inte ut några nya avgifter.

Om du kan ska du givetvis lämna tillbaka böcker du har lånat!

Du kan lämna tillbaka böcker på alla bibliotek som tillhör Lunds universitet. När UB är stängt kan du återlämna böcker via bokinkastet på byggnadens västra sida. Du kan också skicka böcker till oss via post. Adress: Universitetsbiblioteket, Box 3, 221 00 Lund.

Kontakta oss gärna

Har du frågor chatta, mejla eller ring oss.

• Chatten hittar du på vår startsida. Chatten har öppet för frågor vardagar kl 9−16.
  • Mejla oss gör du på info [at] ub [dot] lu [dot] se. Vi svarar på mejl kl 9−16.
  • Du ringer oss på telefonnummer 046-222 91 90. Våra telefontider är vardagar kl 10-15.