Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studieplatser & läsesalar

För att undvika smittspridning är studieplatserna i biblioteket enskilda platser. Läsplats för arkivmaterial och handskrifter i Specialläsesalen måste du boka i förväg. Bokningen hittar du till höger på denna sida. Skrolla neråt på sidan om du läser på mobil.

Universitetsbiblioteket har studieplatser utspridda i biblioteket och i läsesalar. För att begränsa virusspridning är alla studieplatser i biblioteket enskilda platser. 

Studenter studerar runt ett stort bord med gröna bordslampor. Fotograf Mikael Risedal.
Foto: Mikael Risedal

Enskilda studieplatser

På entréplanet och mezzaninen finns enskilda studieplatser. Dessa platser är inte helt tysta, man kan höra sorl från andra som rör sig genom biblioteket. Visa hänsyn när du pratar i mobil och använd hörlurar till din dator så att ljud inte läcker till omgivningen. 

Tysta läsesalar

Våra läsesalar finns på entréplan och passar dig som vill ha tystnad. I våra läsesalar får du använda dator, men enbart med hörlurar så att ljud inte läcker till omgivningen. Din mobiltelefon ska vara avstängd eller i ljudlöst läge. I Bengtssonsalen finns läsplatser i bås. I Tegnérsalen sitter du vid större gemensamma bord.

Specialläsesalen

I Specialläsesalen läser du bland annat äldre publikationer (tryckta före år 1900) och handskrifter. Du måste boka läsplats i Specialläsesalen, minst en timme i förväg.

Forskarsalar

Forskarsalarna Scriptoriet och Collijnska rummet är reserverade för dig som är forskare eller doktorand. Du behöver en särskild entrékod som finns att hämta i informationsdisken. Forskarsalarna hittar du på våning 1. Där finns också möjlighet att hyra vagn eller ett skåp för att förvara dina läsesalslån.

Mat & dryck

  • Ingen mat i biblioteket
  • Endast dryck med lock är tillåtet