Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Datorer & nätverk

På Universitetsbiblioteket finns datorer som alla kan använda och trådlösa nätverk för de som besöker oss.

Använd våra datorer

På våra datorer finns Office-paketet, Adobe Acrobat DC, läs- och skrivhjälpsprogram och webbläsare.

Om du vill få tillgång till internet och olika program krävs personlig inloggning. Är du student eller anställd loggar du in med ditt användarkonto: studentkonto eller Lucat-konto.

Är du övrig besökare får du ett besökskonto av oss. Kontakta informationsdisken.

Trådlöst nätverk

Lunds universitets trådlösa nätverk heter Eduroam och är tillgängligt för studenter och anställda. Eduroam är ett krypterat trådlöst nät gemensamt för många universitet och högskolor i Europa och tillgängligt för studenter och anställda vid Eduroam-anslutna lärosäten. Övriga besökare kan använda gästnätverket LU Guest.. Innan du kan använda det första gången behöver du göra inställningar för trådlöst nätverk..

Läs om hur du ansluter dig till Eduroam

Är du övrig besökare kan du få en tillfällig inloggning. Välj det trådlösa nätverket LU Guest. Du registrerar dig via SMS eller mejl och får en kod som varar i högst 12 timmar.

Läs om hur du ansluter dig till LU Guest