Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Universitetsbiblioteket har enskilda studieplatser och grupparbetsplatser. Vi har också salar som är reserverade för forskare. Arkivmaterial och handskrifter läser du i Specialläsesalen.

Våra studieplatser är utspridda i biblioteket och i läsesalar. Studieplatserna hittar du på entréplan och våning ett. Våra grupparbetsplatser finns på våning tre. På entréplan finns också grupprum, som du kan boka. 

Studenter studerar runt ett stort bord med gröna bordslampor.
Studier i den tysta läsesalen Tegnérsalen. Fotograf Mikael Risedal.

Enskilda studieplatser

På entréplanet och våning ett finns enskilda studieplatser. Dessa platser är inte helt tysta. Du kan höra sorl från andra som rör sig genom biblioteket. Visa hänsyn när du pratar i mobil och använd hörlurar till din dator så att ljud inte läcker till omgivningen. 

Grupparbetsplatser och grupprum

Vi har grupparbetsplatser på våning tre. Du kan inte stänga om dig, men platserna är avgränsade. Platserna går inte att boka.

Vi har också grupprum, som du kan boka. Grupprummen finns på entréplan.

Läs mer om våra bokningsbara grupprum

Tysta läsesalar

Våra läsesalar finns på entréplan och passar dig som vill ha tystnad. I våra läsesalar får du använda dator, men enbart med hörlurar så att ljud inte läcker till omgivningen. Din mobiltelefon ska vara avstängd eller i ljudlöst läge. I Bengtssonsalen finns läsplatser i bås. I Tegnérsalen sitter du vid större gemensamma bord.

Specialläsesalen

I Specialläsesalen läser du arkivmaterial och handskrifter. Boka gärna plats i Specialläsesalen. Du är välkommen utan bokning, i mån av ledig plats.

Boka plats i Specialläsesalen

Kom ihåg att avboka din plats om du får förhinder.

Forskarsalar

Forskarsalarna Scriptoriet och Collijnska rummet är reserverade för dig som är forskare eller doktorand. Du behöver en särskild entrékod som finns att hämta i informationsdisken. Forskarsalarna hittar du på våning ett. Där finns också möjlighet att hyra vagn eller ett skåp för att förvara dina läsesalslån.

Läs mer om skåp och vagnar

Mat och dryck i biblioteket

Mat är inte tillåten i biblioteket, men dryck med lock är tillåtet.