Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skåp och vagnar

På Universitetsbiblioteket kan du som är forskare hyra skåp och vagnar för förvaring av böcker du lånat hos oss. Vi har också vagnar som alla kan låna gratis.

Du som är doktorand eller lärare/forskare kan hyra de skåp och vagnar som finns i våra forskarsalar. Lånetiden är ett år, med möjlighet till omlån. Eftersom vi har ett begränsat antal skåp och vagnar försöker vi i första hand tillgodose önskemålen från dig som regelbundet besöker biblioteket och arbetar med litteratur som enbart får läsas på Universitetsbiblioteket, så kallade läsesalslån. 

Du som lånar material i lite större storlek, så kallat folioformat, bör hyra ett stort skåp istället för en vagn, detta då vagnar är lite för smala för folioformatet.

Det finns även vagnar i våra publika utrymmen som inte har någon kostnad men som enbart har en lånetid om 6 månader, utan möjlighet till förlängning. Dessa vagnar kan lånas av alla.

Kontakt

Mejl: info [at] ub [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 91 90

Forskare med forskarvagn