Vi har begränsad service i sommar

Under perioden 10 juli–13 augusti
Tillgången till våra samlingar är starkt begränsad i juli och augusti. Har du behov av material under denna tid ta hjälp av vår vägledning härunder. Är du ändå osäker på vad som gäller kontakta gärna oss före ditt besök för att försäkra dig om att vi kan plocka fram det material du behöver.

Under sommaren kan vi inte i samma utsträckning som under terminstid plocka fram material ur våra samlingar på grund av minskad bemanning. Vi vill ändå hålla biblioteket öppet för att det unika material som ofta efterfrågas under sommarmånaderna, och läses i specialläsesalen, ska vara tillgängligt. Tillgången till övrigt material i våra samlingar är däremot starkt begränsad.

Här kan du läsa mer om vad som gäller för olika material

Det här plockar vi fram under hela sommaren

• Bildsamlingar
  • Handskrifter
  • Personarkiv
  • Äldre kartor (–1799)
  • Äldre tryck (–1799) som du beställer via mejl handskrift [at] ub.lu.se eller på plats hos oss

Det här plockar vi inte fram under vissa veckor

• Böcker från magasin och depå under vecka 30–32. Däremot kan du hämta böcker själv i Öppen samling.
  • Dagstidningar under vecka 29–30.
  • Nyare kartor (1800–) under vecka 29–30.
  • Tidskrifter från magasin och depå under vecka 30–32.
  • Vardagstryck under vecka 29–30.

Här kan du läsa mer om vad som gäller för olika veckor

Vecka 28, 10 juli–16 juli

Från tisdag 11 juli plockar vi inte fram dagstidningar. Du kan beställa dagstidningar under hela sommaren, men vi plockar inte fram dem förrän onsdagen den 2 augusti. Däremot är våra dagstidningar på mikrofilm tillgängliga hela sommaren.

Övrigt material plockar vi fram som vanligt.

Vecka 29, 17 juli–23 juli

Från fredag den 21 juli kan du inte beställa fram material ur våra kataloger Lovisa och Katalog –1957, och inte heller ur Lubito.

Vi plockar inte fram vardagstryck, dagstidningar eller nyare kartor (1800–).

Vecka 30, 24 juli–30 juli

Du kan inte beställa fram material ur våra kataloger Lovisa och Katalog –1957, och inte heller ur Lubito.

Vi plockar inte fram vardagstryck, dagstidningar eller nyare kartor (1800–).

Vecka 31, 31 juli–6 augusti

Vecka 32, 7 augusti–13 augusti

Vecka 33, 14 augusti–

Du kan åter beställa fram allt material du behöver.

info [at] ub.lu.se