Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tidskrifter

Alla tryckta och elektroniska tidskrifter som Lunds universitet har tillgång till är sökbara både i katalogen Lovisa och i söktjänsten LUBsearch. De flesta av UB:s tryckta tidskrifter måste du beställa fram i Lovisa från våra magasin. Ett urval av våra mest använda vetenskapliga tidskrifter står framme på entrévåningen. De nyaste numren hittar du i det angränsande mindre tidskriftsrummet.
  • Lovisa – Sök tidskrifter på Lunds universitets olika bibliotek.
  • LUBsearch – I LUBsearch kan du söka tidskrifter och dessutom många vetenskapliga tidskriftsartiklar. LUBsearch är fritt att söka i, men de elektroniska tidskrifterna kan du enbart läsa inom universitetet eller om du loggar in hemifrån.
  • Elektroniska tidskrifter (ePublications) – Sök i särskild lista över de elektroniska tidskrifter som är tillgängliga inom Lunds universitet.

LUBITO innehåller en lista över alla tidskrifter på UB. Du som är student eller anställd vid Lunds universitet kan gratis beställa inskannade artiklar ur UB:s vetenskapliga tidskrifter. En länk till PDF-filen e-postas till dig nästa vardag.
OBS: Du kan inte göra beställningar i LUBITO under perioden 21 juli –13 augusti.

Okatalogiserade tidskrifter

UB tar varje år emot en stor mängd svenska trycksaker som inte räknas som vanliga tidskrifter. Det kan vara annonsblad, medlemstidningar för olika föreningar, församlingsblad och personal- eller kundtidningar från företag. En stor del av dessa finns i Lovisa, och de beställs fram via formuläret för vardagstryck. Observera att det kan förekomma luckor i samlingarna.

Äldre tidskrifter

Äldre tidskrifter hittar du i Katalog -1957.

  • Katalog -1957 – Tidskrifter utgivna till och med 1957. I ämnesdelen finns rubriken Tidskrifter under de flesta ämnesområden.

Att beställa tidskrifter

De flesta av våra tryckta tidskrifter står i slutna magasin och måste beställas fram i Lovisa. Okatalogiserade tidskrifter (se ovan) beställs som vardagstryck.

Vi har begränsad service i sommar

Du kan inte beställa fram tidskrifter ur våra kataloger Lovisa och Katalog –1957 under perioden 21 juli13 augusti.

Däremot kan du beställa äldre tidskrifter (–1799) på plats hos oss eller via mejl handskrift [at] ub.lu.se.

Sidansvarig:
Begränsad service i sommar

Du kan inte beställa fram tidskrifter ur våra kataloger Lovisa och Katalog –1957 under perioden
21 juli–13 augusti.

Däremot kan du beställa äldre tidskrifter (–1799) på plats hos oss eller via mejl handskrift [at] ub.lu.se.