Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Offentligt tryck

Offentligt tryck är det som publiceras av regering, riksdag, myndigheter och kommuner. UB har som uppgift att ta emot och bevara allt offentligt material som trycks i Sverige.

Allt riksdagstryck och Svensk författningssamling (SFS) hittar du på mezzaninvåningen en trappa upp. Statens offentliga utredningar (SOU) 1922-2016 och Departementsserien (Ds) 1987-2016 finns på däcket en trappa upp. SOU finns också till hemlån i magasin eller Öppen samling. Ds 2017- finns i magasin. Svensk statistik står placerad i den norra läsesalen Reflektoriet. Lagsamlingar finns i Referenssamlingen.

Sedan 1990-talet är huvuddelen av det offentliga trycket publicerat och sökbart på webben:

Den här guiden beskriver hur du kan hitta offentligt tryck, som till exempel propositioner, utredningar, lagar och statistik:

Så hittar du äldre offentligt tryck

Här finns hjälp till hur du hittar äldre offentligt tryck på UB:

Så beställer du offentligt tryck

Utredningar, rapporter och annat som ges ut separat hittar du i katalogen Lovisa. Det som ingår i riksdagstrycket (till exempel propositioner, motioner och utskottsbetänkanden) står framme på mezzaninvåningen en trappa upp och är inte till hemlån. Äldre riksdagstryck (1867-2001/2002) kan du beställa fram och låna hem. Sök då på "Riksdagstryck" som titel i Lovisa.

Sidansvarig:

Riksdagstryck på mezzaninvåningen

Relaterad information