Materialförvaring - skåp och vagnar för lånat material

I UB:s forskarsalar Scriptoriet och Collinska rummet finns förutom läsplatser även förvaringsutrymme för lånad litteratur i form av skåp och vagnar.

Du som är registrerad som "forskarstuderande" eller "lärare/forskare" i bibliotekets låntagarregister kan hyra dessa. När man tar emot nyckeln till förvaringen godkänner man samtidigt dessa villkor.

Skåp finns i olika storlekar, samtliga har ett djup av 40 cm.

• Litet: 37 x 37 cm. Kostnad: 125 kr/år
  • Mellan: 109 x 23 cm. Kostnad: 250 kr/år
  • Stort: 109 x 35 cm. Kostnad: 250 kr/år

Vagnar rymmer 2,5 hyllmeter och har ett djup av 30 cm. Kostnad: 500 kr/år.

Vagnar är inte lämpliga för dig som kommer att låna böcker av foliantformat, du bör i så fall hyra ett stort skåp istället.

Det finns även vagnar i våra publika utrymmen som inte har någon kostnad men som enbart har en lånetid om 6 månader, utan möjlighet till förlängning. Dessa vagnar kan lånas av alla låntagarkategorier.

Vagnar och skåp tilldelas i informationsdisken på UB och betalas antingen direkt med kredit- eller betalkort eller via faktura. Om din institution står för kostnaden, behöver du ha med dig uppgift om kostnadsställe för att vi ska kunna internfakturera. Förvaringen i Scriptoriet och Collinska har en lånetid om ett år, med möjlighet till omlån.

Eftersom tillgången på skåp och vagnar är begränsad försöker vi i första hand tillgodose önskemålen från dig som regelbundet besöker biblioteket och arbetar med litteratur som enbart får läsas på UB, så kallade läsesalslån.