Materialförvaring - skåp och vagnar för lånat material

I UB:s forskarsalar Scriptoriet och Collinska rummet finns förutom läsplatser även förvaringsutrymme för lånad litteratur i form av skåp och vagnar.

Du som är registrerad som "forskarstuderande" eller "lärare/forskare" i bibliotekets låntagarregister kan hyra dessa. När man tar emot nyckeln till förvaringen godkänner man samtidigt dessa villkor (PDF).

Skåp finns i olika storlekar, samtliga har ett djup av 40 cm.

• Litet: 37 x 37 cm. Kostnad: 125 kr/år
  • Mellan: 109 x 23 cm. Kostnad: 250 kr/år
  • Stort: 109 x 35 cm. Kostnad: 250 kr/år

Vagnar rymmer 2,5 hyllmeter och har ett djup av 30 cm. Kostnad: 500 kr/år.

Du som lånar material i lite större storlek, så kallat folioformat, bör låna/hyra ett stort skåp istället för en vagn, detta då vagnar är lite för smala för folioformatet.

Det finns även vagnar i våra publika utrymmen som inte har någon kostnad men som enbart har en lånetid om 6 månader, utan möjlighet till förlängning. Dessa vagnar kan lånas av alla.

Du hyr/lånar din förvaring genom att vända dig till informationsdisken på UB och du betalar direkt med kredit- eller betalkort eller via faktura. Om din institution står för kostnaden, behöver du ha med dig uppgift om kostnadsställe för att vi ska kunna internfakturera. Förvaringen i Scriptoriet och Collinska har en lånetid om ett år, med möjlighet till omlån. När det har gått ett år från det att du lånade/hyrde så kommer du att få påminnelsemejl av samma sort som du får för böcker. Det är då dags att gå till informationsdisken igen, för att antingen låna om förvaringen och betala på nytt eller återlämna nyckeln om du inte vill behålla förvaringen.

Eftersom tillgången på skåp och vagnar är begränsad försöker vi i första hand tillgodose önskemålen från dig som regelbundet besöker biblioteket och arbetar med litteratur som enbart får läsas på UB, så kallade läsesalslån.

info [at] ub.lu.se