Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Avhandlingar

Se till att din avhandling får den uppmärksamhet och spridning den förtjänar!
När du ska registrera din avhandling rekommenderar vi också att du gör den fritt tillgänglig elektroniskt. Om du eller universitetet har rättigheterna till din avhandling så avgör du själv om du vill att avhandlingen ska tillgängliggöras elektroniskt. I de fall avhandlingen, eller delar av den, är utgiven av externa förlag så måste hänsyn naturligtvis tas till detta, men ofta har du trots det möjlighet att publicera din avhandling under olika former.

Registrera avhandling

För att registrera din avhandling behöver du Lucat-konto. Registreringen görs i forskningsinformationssystemet LUCRIS. Elektronisk registrering, eller elektronisk ”spikning”, innebär att offentliggöra att disputationen äger rum och bör göras i god tid före disputationen. Kontakta din fakultetssekreterare för information om sista datum för registrering.

Publicera avhandling i fulltext

Om du själv eller universitetet är utgivare av avhandlingen kan du göra avhandlingens fulltext (oftast en pdf-fil) publikt tillgänglig i LUCRIS, något vi starkt rekommenderar, i linje med universitetets publiceringspolicy.

ISBN till avhandling

Innan du skickar din avhandling till tryck ska den få ett unikt ID. Detta kallas International Standard Book Number (ISBN) och trycks oftast på avhandlingens försättsblad. Eftersom elektroniskt publicerade böcker ska ha ett separat nummer får avhandlingen två ISBN, ett för den tryckta och ett för den digitala versionen. Båda ISBN ska dock alltid anges i båda versionerna.

Sidansvarig: