Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Datahanteringsplaner (DHP)

Projekt om datahanteringsplaner
Det blir allt vanligare att forskare skall skapa en datahanteringsplan (DHP) (på engelska Data Management Plan - DMP) i samband med forskningsansökningar, till exempel vid EU-projekt eller andra internationella projekt.

UB arbetar tillsammans med Medicinska fakultetens bibliotek med ett mindre projekt om datahanteringsplaner, där vi bland annat undersöker hur framtida support för datahanteringsplaner kan organiseras. Under våren 2016 har vi testat en mall för datahanteringsplaner på ett antal forskare, samt skickat ut en enkät till svenska forskningsfinansiärer. Under hösten 2016 arbetar vi med en omvärldsanalys kring andra länders policyer kring datahanteringsplaner och tittar vidare på den framtida supportfrågan.


Värt att notera!

Från och med 2017 inför EU:s ramprogram Horizon 2020 ett krav på datahanteringsplaner för alla forskningsansökningar. Hittills har man endast haft detta på ett urval områden. Se vidare här:

Sidansvarig:

Kontakt

Vill du veta mer om projektet? Kontakta:

Maria Johnsson
Bibliotekarie
maria@johnsson [at] ub.lu.se 

eller

publicera [at] lub.lu.se