Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Organisation

Universitetsbibliotekarien Jette Guldborg Petersen leder UB. Verksamheten är indelad i fem avdelningar. De fem avdelningscheferna utgör tillsammans med universitetsbibliotekarien ledningsgruppen.


Universitetsbibliotekets organisation

Avdelningar

Forsknings- och studieservice

Avdelningen har två verksamhetsområden och ansvarar för informationsservice, forsknings- och studiemiljö samt hanterar utlån. Avdelningschef är Kristian Knutsson.

IT

Avdelningen har två verksamhetsområden och ansvarar för utveckling, drift, support och förvaltning av UB:s system samt arbetar med digitalisering av samlingarna. Avdelningschef är Henrik Åslund

Samlingar

Avdelningen har fyra verksamhetsområden och ansvarar för uppbyggnad, förvaltning och tillgängliggörande av fysiska och digitala samlingar. Det innefattar allt från pliktleveranser, katalogisering, handskrifter och specialsamlingar till e-mediahantering. Avdelningschef är Eva Nylander

Stab och administration

Avdelningen ansvarar för övergripande strategiskt arbete och administrativt stöd till övriga UB. Det innefattar kommunikation, personalfrågor, ekonomi och lokalhantering. Avdelningschef är Elisabeth Stålesjö.

Vetenskaplig kommunikation

Avdelningen ger stöd till forskare i den vetenskapliga publiceringsprocessen. Avdelningschef är Kristoffer Holmqvist.

Biblioteksstyrelsen

Biblioteksstyrelsen fungerar som styrelse för UB. På webbplatsen för biblioteken vid Lunds universitet kan du läsa mer om biblioteksstyrelsen.

 

Sidansvarig: