UB − Universitetsbiblioteket
Universitetsbiblioteket är ett forskningsbibliotek som är öppet för alla. Vårt fokus är att underlätta tillgången till våra samlingar och att fungera som ett stöd både i lärandet för studenterna och i publiceringsprocessen för forskarna vid Lunds universitet.

UB

Tillsammans med fakultetsbiblioteken ingår vi i nätverket Biblioteken vid Lunds universitet.

I högermenyn hittar du länkar till nätverkets webbplats och strategiska plan.

Biblioteken har en gemensam strategisk plan

Biblioteken vid Lunds universitet ska enligt den gemensamma strategiska planen för 2014–2016 (förlängd till och med 2017):

• erbjuda professionell och inspirerande tillgång till information och informationstjänster
  • bidra aktivt till forskarnas forsknings- och publiceringsprocesser
  • bidra aktivt till studenternas lärprocesser och de fysiska och virtuella lärandemiljöerna
  • delta aktivt i strategiska diskussioner på universitetet
  • arbeta proaktivt med medarbetarskap, ledarskap och kompetensförsörjning