Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Var med och förbättra UB

Vi som jobbar på UB vill att du som använder dig av UB:s lokaler, system och service ska ha en så bra upplevelse som möjligt. För att åstadkomma detta behöver vi din hjälp!

Universitetsbiblioteket ansvarar för de flesta av de söksystem som du använder när du söker efter böcker eller annat material. För att kunna vidareutveckla dessa system, men även vår övriga verksamhet, så söker vi intresserade testpersoner till en panel. Du som väljer att ingå i panelen kommer att bli kontaktad med förfrågningar om att delta i olika typer av undersökningar. Det kan röra sig om användartester av våra söksystem, men också undersökningar som syftar till att utvärdera våra lokaler och vår service, i form av  intervjuer, fokusgrupper eller enkäter.

Du förbinder dig inte att delta i någon undersökning när du går med i panelen. Väljer du att delta i någon undersökning så kommer du att få en liten gåva som tack för din tid. Alla kan vara med i panelen, det spelar ingen roll om du är student, anställd vid universitetet eller inte har någon koppling alls till Lunds universitet. Du behöver inte heller ha ett lånekonto eller vara van vid att använda våra tjänster eller ofta besöka biblioteket. Du kan när som helst välja att avsluta ditt medlemskap i panelen.

Anmäl ditt intresse

Här kommer vi inom kort att lägga en länk till ett anmälningsformulär, håll utkik på den här sidan under augusti månad!

Kommande undersökningar

Under oktober 2017 kommer vi att genomföra  användbarhetstester av LUBsearch, det system du använder för att söka i vårt digitala bibliotek. Syftet med testerna är att ta reda på om LUBsearch fungerar som avsett. Undersökningen går till så att testpersoner får i uppgift att utföra olika uppgifter i LUBsearch, för att identifiera eventuella problem med systemet.

Under hösten kommer vi också att göra användbarhetstester av Lunds universitets biblioteks gemensamma webbplats, http://www.lub.lu.se/ .

Sidansvarig:

Kontakta oss

Kontakta ansvarig:

Åsa Forsberg asa.forsberg [at] ub.lu.se